Rizskoh

Rizskoh
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 l tej
  • 1 bögre rizs
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tepsi kikenéséhez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék búzadara
  • 1 l tej
  • 1 bögre rizs
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék búzadara

Elkészítés:

A tejet egy fazékban feltesszük főni, és amikor forr, beleöntjük a rizst, majd, ha megfőtt, levesszük a lángról, és lefedve hagyjuk még egy kicsit puhulni.

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájába belekeverjük a cukrokat és a vaníliás cukrot, majd kézimixerrel felverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A tejberizsbe keverjük a cukros tojássárgát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. Kivajazott, grillezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Kakaóval megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!