Rizskoch kuglófban, csokoládéöntettel

Rizskoch kuglófban, csokoládéöntettel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg hosszúszemű rizs
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd vanília pépje
  • csokoládéöntet, lekvár

a formához:

  • vaj
  • édes morzsa

Elkészítés:

A rizst fazékba szórjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg beszívja a vizet. Ekkor felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és készre főzzük. Langyosra hűtjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliapéppel fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt tejberizst, összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, édes morzsával beszórunk egy nagy kuglófformát, beleöntjük a rizses masszát, eligazítjuk, és a sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült kihűtjük, és kiborítjuk a formából. Tálaláskor meglocsoljuk csokoládészósszal vagy lekvárral.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk