Rizskoch

Rizskoch
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 8 dkg + 2 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 15 dkg rizs
  • 5 dl tej
  • 1 dl víz
  • csipet
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 8 dkg + 2 dkg cukor
  • 2 dkg margarin
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A rizst a tejjel, a vízzel, a csipet sóval, a vaníliával gyakori kevergetés mellet puhára főzzük. Tejberizs állagúnak kell lennie, majd a tűzhelyről levéve hozzákeverjük a cukrot, a margarint, a citromhéjat és hagyjuk kihűlni.

Amikor a massza szobahőmérsékletűre hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját, majd a 2 dkg cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét és egy kivajazott tepsibe öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben légkeveréses fokozaton kb.45 perc alatt készre sütjük.

Tipp: A sütési idő sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát, mielőtt kivesszük. Ízlés szerint porcukorral meghintve, lekvárral, málnaszörppel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!