Elkészítés:
A rizst alaposan átmossuk, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs a vizet fel nem szívta. Ekkor hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg a tejet is „megitta” a rizs. Közben néhányszor megkeverjük. Félretesszük hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához adjuk a vajat, az eritritet és ezt is habosra keverjük. Ezután a rizshez adjuk és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával meghintjük és beleöntjük az összekevert masszát. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 óráig sütjük. Miután kisült és kihűlt kicsit, felvágjuk és a tetejére cukormentes baracklekvárt kanalazunk.
Nagy sikere volt, mind elfogyott.
Megjegyzés:
A receptet Utasi Hajnalka küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák