Rizsfelfújt cukor- és laktózmentesen

Rizsfelfújt cukor- és laktózmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 330 g rizs
  • 450 ml laktózmentes tej
  • 450 ml víz
  • kávéskanál só
  • 3 tojás
  • 90 g laktózmentes vaj
  • eritrit (ízlés szerint )
  • vanília rúd (ha van)
  • fél-egy citrom reszelt héja (ízlés szerint) és pici leve
  • árnyalatnyi őrölt fahéj
  • *
  • a tepsi előkészítéséhez:
  • laktózmentes vaj
  • zsemlemorzsa
  • *
  • a tetejére:
  • cukormentes baracklekvár
  • 330 g rizs
  • 450 ml laktózmentes tej
  • 450 ml víz
  • kávéskanál
  • 3 tojás
  • 90 g laktózmentes vaj
  • eritrit (ízlés szerint )
  • vanília rúd (ha van)
  • fél-egy db citrom reszelt héja (ízlés szerint) és pici leve
  • árnyalatnyi őrölt fahéj
  • laktózmentes vaj
  • zsemlemorzsa
  • cukormentes baracklekvár

Elkészítés:

A rizst alaposan átmossuk, majd felöntjük a vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs a vizet fel nem szívta. Ekkor hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg a tejet is „megitta” a rizs. Közben néhányszor megkeverjük. Félretesszük hűlni.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához adjuk a vajat, az eritritet és ezt is habosra keverjük. Ezután a rizshez adjuk és összekeverjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

A tepsit kivajazzuk, zsemlemorzsával meghintjük és beleöntjük az összekevert masszát. 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 óráig sütjük. Miután kisült és kihűlt kicsit, felvágjuk és a tetejére cukormentes baracklekvárt kanalazunk.

Nagy sikere volt, mind elfogyott.

Megjegyzés:

A receptet Utasi Hajnalka küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti