Rizsfánk tokajival

Rizsfánk tokajival

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g rizs
  • 1 liter tej
  • 1 vanília rúd
  • 40 g cukor
  • 1 citrom héja
  • fél teáskanál só
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl tokaji aszú
  • 2 db zselatinlap
  • 40 g porcukor

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A tejet egy lábasba öntjük, belekaparjuk a vanília rúd belsejét, hozzáadjuk a cukrot a citrom héját, csipetnyi sót és a rizst. Közepes lángon megfőzzük (kb. 35-40 perc), majd kihűtjük.

A tojásokat felhabosítjuk, 1dl aszúval a rizsbe keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet is beledolgozzuk.

Egy magasabb falú serpenyőbe olajat töltünk, felforrósítjuk, majd a rizses masszát egy kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk, és ranysárgára sütjük. Ha kisült, porcukorral meghintjük.

A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A 3 dl tokajit felmelegítjük, a kinyomkodott zselatinlapot feloldjuk benne, majd visszahűtjük. Az így kapott szószt a fánk mellé tálaljuk.

Neked ajánljuk