Rizseshús gombával és zöldborsóval

Rizseshús gombával és zöldborsóval

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 6 dkg füstölt szalonna
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl bor
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 12,5 dkg zöldborsó
  • 12,5 dkg sárgarépa
  • 1 chili paprika
  • 30 dkg rizs
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 húsleveskocka
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a zsiradékán megdinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát. A húst megpirítjuk rajta, megsózzuk, megborsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük és a borral meglocsoljuk. A saját levében főzzük 1,5 óráig, majd hozzáadjuk a felkockázott gombát, a borsót, a répát és a paprikát.

A rizst az olajon megpirítjuk, majd a raguhoz adjuk. Felengedjük 2,5-szeres forró vízzel. Sót, borsot, leveskockát rakunk bele , majd lassú tűzön készre főzzük.

Végül a sajt felével és az aprított petrezselyemmel összekeverjük. Tálaláskor leszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Neked ajánljuk