Rizseshús

Rizseshús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 1 teáskanál darált házi piros arany
  • őrölt bors ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg rizs
  • 1 kg sertéslapocka
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál piros paprika
  • 1 teáskanál darált házi piros arany
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg rizs

Elkészítés:

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk piros paprikával, egy kis vízzel felengedjük. Rátesszük a kockákra vágott húst, majd a fűszereket, kettévágott paradicsomot, a kicsumázott paprikát és készre sütjük. Az elpárolgott folyadékot pótoljuk.

A rizst megmossuk, kevés olajon kissé „megpirítjuk”.

A kész pörköltet 8 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Ha szükséges még ízesítjük, és a rizsre öntjük. Összeforraljuk, fedőt teszünk a lábasra, majd az előzőleg bemelegített sütőbe tesszük és ott készre „dagad”.

Finom, egyszerű.

(50 dkg rizshez 8 dl folyadékot teszek minden rizs készítésnél.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!