Rizses ribizlikrém

Rizses ribizlikrém
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg ribizli
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 30 dkg ribizli
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

A rizst megmossuk és lecsepegtetjük. 2 dl vizet felforralunk, beleszórjuk a rizst, és kis lángon, nagyon lassan főzzük. Amikor a rizs beitta a vizet, 3-4 részletben fokozatosan hozzáadjuk a tejet. (Mindig akkor tegyük hozzá a következő adagot, amikor a rizs felvette már az előzőt.)

A végén az utolsó adag tejjel hozzáadjuk a cukor felét és a vaníliás cukrot is. Krémesre keverjük, és levesszük a tűzről. Merülő mixerrel kicsit összetörjük a rizsszemeket, kihűlésig párszor átkeverjük.

Közben a ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk a maradék cukorral és félretesszük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt tejberizsbe keverjük. Harmadát poharakba tesszük.

A maradék tejszínes rizskrémbe belekeverjük a cukrozott ribizli felét, és a pohárban levő fehér krémre kanalazzuk. Tetejére tesszük a maradék cukrozott gyümölcsöt, a levével együtt.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti