Rizses csirkemáj sült hagymakarikákkal

Rizses csirkemáj sült hagymakarikákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg rizs
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk. őrölt majoránna
  • 1 húsleveskocka
  • 2 hagyma
  • 7 dkg vaj
  • olaj
  • liszt

Elkészítés:

A megmosott rizst átsütöm 2 dkg vajon, felöntöm kétszeres mennyíségű vízzel, beleteszem a húsleveskockát, és kis lángon, fedő alatt puhára párolom.

A megmosott és letörölt májakról eltávolítom a szíveket. A maradék vajon a zúzott fokhagymával és a majoránnával megsütöm a májakat. Levét leszűröm, és összekeverem a rizzsel. Egy tálra púpozom, és ráteszen a májakat. Most sózom, sütés után.

A hagymát vékony karikára vágom, megforgatom a lisztben, és forró olajban ropogós pirosra sütöm.

A lecsepegtetett sült hagymával beborítom a tálban lévő rizst és májat, ecetes savanyúsággal tálalom.

Neked ajánljuk