Rizsdarás túrógombóc kapros-szalonnás szósszal

Rizsdarás túrógombóc kapros-szalonnás szósszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gombóchoz:
  • 250 g túró
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 2 tojás
  • 1 csomó kapor
  • fehér bors
  • fokhagyma ízlés szerint
  • a mártáshoz:
  • 100 g füstölt szalonna
  • 1 csomó kapor apróra vágva
  • 2 dl tejföl
  • pici fokhagyma
  • tálaláshoz:
  • kevés pirított vöröshagyma
  • 250 g túró
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 2 db tojás
  • 1 csomó kapor
  • fehér bors
  • fokhagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • 1 csomó kapor apróra vágva
  • 2 dl tejföl
  • pici fokhagyma
  • kevés pirított vöröshagyma

Elkészítés:

A gombóc hozzávalóit alaposan elkeverjük, összeállítjuk, gombócokká formáljuk. Forró vízben kifőzzük, majd meleg helyre félre tesszük.

A mártáshoz a füstölt szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot, a tejfölt, pici összezúzott fokhagymát és kiforraljuk.

A megfőtt gombócokat megforgatjuk benne, majd tányérra szedjük és pirított vöröshagymával megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti