Rizsdarás császármorzsa

Rizsdarás császármorzsa
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 50 g rizsdara
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál xilit
  • 120 ml tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • csipet só
  • 25 dkg Liga margarin
  • por xilit
  • baracklekvár
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 50 g rizsdara
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • fél db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál xilit
  • 120 ml tej
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • csipet
  • 25 dkg Liga margarin
  • por xilit
  • baracklekvár

Elkészítés:

A rizslisztet, a rizsdarával, a vanília kivonattal, a fél citrom reszelt héját, az édesítőt és a tejet alaposan összekeverjük és egy órát állni hagyjuk.

A 2 tojássárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a megduzzadt rizsdarás, végül a csipet sóval felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, beleöntjük a masszát, és az egyik oldalát megsütjük. Fa keverőlapáttal apróra tépkedjük, majd jól átforgatjuk, és aranybarnára pirítjuk.

Por xilittel, baracklekvárral tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti