Ringló lekvár

Ringló lekvár
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg ringló szilva
  • 1 teáskanál citromlé
  • 300 g cukor
  • 1 csomag 3:1-ben Dr. Oetker dzsemfix
  • 2 késhegynyi nátrium-benzoát
  • 1 kg ringló szilva
  • 1 teáskanál citromlé
  • 300 g cukor
  • 1 csomag 3:1-ben Dr. Oetker dzsemfix
  • 2 késhegynyi nátrium-benzoát

Elkészítés:

A ringló szilvát alaposan lemossuk, majd félbevágjuk és kimagozzuk. A ringlót egy befőzésre alkalmas lábosba tesszük, majd ráöntjük a citromlevet és hozzáadjuk a cukrot, valamint a dzsemfixet.

Időnként megkeverve forralni kezdjük, majd amikor a gyümölcs már kellően összeesett, egy kézimixer segítségével alaposan összepépesítjük. Amikor már kellően besűrűsödött a lekvár, akkor – amennyiben szükséges – eltávolítjuk róla a habot, befőttes üvegbe töltjük és egy csipetnyi nátrium-benzoátot teszünk a tetejére.

Az üvegekre a tetőt erősen rászorítjuk, majd néhány percre a fejük tetejére állítjuk, hogy megfelelő vákuum keletkezzen. Végezetül egy meleg takaróba bugyoláljuk az üveget és hagyjuk, hogy ott teljesen kihűljenek.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!