Rigó Jancsi torta

Rigó Jancsi torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • a krémhez:
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 2,5 dl Hulala
  • 2 evőkanál porcukor
  • a tetejére:
  • 10 dkg GM étcsoki Hulala
  • 2 evőkanál étolaj
  • tejszínhab
  • (a tortaforma 18 cm-es)
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 2,5 dl Hulala
  • 2 evőkanál porcukor
  • 10 dkg GM étcsoki Hulala
  • 2 evőkanál étolaj
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is. Tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük. Egy 18 cm átmérőjű kivajazott, rizslisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a csokit vízgőz felett felolvasztjuk, a Hullalát kemény habbá verjük, ha szükséges 2 evőkanál porcukrot hozzáadunk, majd a hab kb. 1/3-át a csokihoz adjuk, összekeverjük, végül a többi habot is óvatosan belekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát, úgy, hogy a tetejére nem kenünk krémet, de az oldalára igen.

A tetejét vízgőz felett olvasztott GM étcsokival vonjuk be, amihez étolajat adtunk. Ha a csoki a tetején megszilárdult, tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!