Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 darabhoz

a piskótához:

  • 4 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • fél kávéskanál sütőpor

a krémhez:

  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor

a tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffin papírt teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat, és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.

A masszát egyenlően elosztva a muffin papírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.

A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat.

A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk. Recept forrása: Citromhab

A receptet Mészáros Erika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk