Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 0,5 kávéskanál sütőpor
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 darab tojás
  • 12 dkg porcukor csipet
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj

Elkészítés:

Előző este a krémhez a tejszínben felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét. Megvárjuk, míg kihűl és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat habosra verjük a cukor kétharmadával. A tojásfehérjéket keményre verjük, a vége felé hozzáadjuk a maradék cukrot. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral, belekeverjük a sütőport. Óvatosan a cukros tojássárgákhoz forgatjuk a tojáshabot, és vigyázva belekeverjük a lisztes keveréket is.

A muffintepsi mélyedéseit papír kapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, és légkeverésen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 16 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A kihűl muffinok tetejét 1,5-2 cm vastagan levágjuk. A hűtő hideg csokis tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük. Habzsákból a lefejezett muffinokra nyomjuk a krémet.

A csokimázhoz vízgőz felett összeolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat, kicsit hűlni hagyjuk, majd belemártogatjuk a „muffintetőket”.

Nincs más hátra, mint a muffinok tetejét a helyükre tenni, és megvárni, míg megszilárdul a csokimáz. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Neked ajánljuk