Rigó Jancsi muffin

Rigó Jancsi muffin
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala
  • 1 evőkanál étolaj
  • a tetejére:
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 db tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala
  • 1 evőkanál étolaj
  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffin sütő mélyedéseibe egy-egy muffin kapszlit teszünk. A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet és tovább verjük addig, amíg fényes habot nem kapunk. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport.

A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, lehúzzuk róla a papírt és levágjuk a muffinok „kalapját.”

A krémhez a Hulalából kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük vele a muffinokat. A kalapokat mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk, a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk.

Azonnal fogyasztható!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!