Ricottás torony eperöntettel

Ricottás torony eperöntettel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 250 g ricotta
  • 40 g finomliszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 80 g cukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál citromhéj
  • eperöntet (de másmilyen öntettel is nagyon finom)
  • 250 g ricotta
  • 40 g finomliszt
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 80 g cukor
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál citromhéj
  • eperöntet

Elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.

A ricottát, az olajat, a cukros tojássárgáját és a citromhéjat összekeverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, ás elektromos habverővel egyneművé keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.

Egy kisebb tepsit kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 percig sütjük, de a végén ellenőrizzük tűpróbával, hogy kellőképpen átsült-e.

Bármilyen öntettel vagy porcukorral lehet tálalni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti