Ricottás citromtorta

Ricottás citromtorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg háztartási keksz
  • 6 dkg vaj
  • 5 dkg őrölt mandula

A krémhez:

  • 25 dkg ricotta sajt
  • 17,5 dkg natúr joghurt
  • 9 dkg cukor
  • 2 db citrom
  • 3 db tojás
  • 1 ek. étkezési keményítő

A tetejére:

  • 1 db citrom
  • 1 ek. méz

Elkészítés:

Olvasztott vajat darált keksszel és mandulával dolgozok össze, majd kikent tortaformába nyomkodva megsütöm 10 perc alatt, 175-180 fokon.

A krémhez robotgéppel kikeverem a ricottát, joghurtot, tojásokat, keményítőt, cukrot, citromok reszelt héját és levét.

A krémet a tortaalapra halmozom és visszateszem 45-50 percre, majd hagyom kihűlni.

Vékonyra szelt citromkarikákat 10 percig főzöm vízben, majd olvasztott mézbe mártogatva díszítem velük a torta tetejét.

Neked ajánljuk