Ricottás-baconös csiga

Ricottás-baconös csiga

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 10-15 dkg bacon
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A leveles tésztát hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni.

A bacont vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben állandó kevergetés mellett süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A ricottát tegyük bele egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és keverjük jól össze.

A leveles tésztát tekerjük ki a papírból, szórjuk meg az ízesített ricottával, majd a kisütött és kihűtött baconnel, tekerjük fel. A feltekert tésztát csigákra szeleteljük fel, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük a tepsit előmelegített sütőbe, majd magasabb hőfokon süssük szép aranybarnára a csigákat.

Hasonló receptek