Ribizlis túrós csiga

Ribizlis túrós csiga
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg ribizli
  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg ribizli

Elkészítés:

A ribizlit leszemezzük, folyó víz alatt megmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük. A túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.

Az előnyújtott leveles tésztát a papírból kitekerjük, majd egyenletesen rákenjük az ízesített túrót. Ezután megszórjuk a ribizliszemekkel, majd a papír segítségével feltekerjük, úgy, mint a bejglit. A feltekert tésztát ezután éles késsel kb. 1 cm-es csigákra szeleteljük.

Egy tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egymástól kicsit távolabb ráhelyezzük a csigákat (sütés közben meg fognak nőni!). Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük.

Tálalás előtt a csigákat langyosra hagyjuk hűlni, majd ízlés szerint megszórjuk porcukorral, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti