Ribizlis-mákos gyümölcskenyér

Ribizlis-mákos gyümölcskenyér

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg ribizli (vagy meggy, málna, sárgabarack, stb)
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált mák
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A tojást habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, a citromhéjat, majd fakanállal az egészet összekeverjük.

A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a mákkal, majd a tojásos-tejes masszához öntjük és sűrű tésztává kavarjuk. A ribizliszemeket a legvégén adjuk hozzá, hogy ne törjenek össze.

Sütőpapírral bélelt, hosszúkás kenyérformába ontjük, és 160 fokosra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük (tűpróba!). (Ha nagyon pirulna a teteje, egy darabka alufóliával le lehet takarni sütés közben.)

Amikor megsült, a sütőpapírral együtt óvatosan kiemeljük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni, csak ezután szeleteljük.

Más savanykás gyümölccsel is elkészíthető, sima tepsiben vagy akár őzgerincformában is süthető.

Neked ajánljuk