Ribizlis-kekszes szelet

Ribizlis-kekszes szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

30 szelethez:

a tésztához:

  • 22 dkg vaj
  • 22 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg darált mogyoró
  • 40 dkg ribizlilekvár
  • *

a krémhez:

  • 7 dl tejszín
  • 3 tasak habfixáló
  • 20 dkg (30 db) vajas keksz
  • 3-4 evőkanál almalé vagy fehérbor
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • *

a díszítéshez:

  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg ribizlidzsem

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval, habosra keverjük. Beletesszük a tojásokat, és azzal is elkeverjük. Elvegyítjük a lisztet, a sütőport, a darált mogyorót, és beledolgozzuk a tojásos masszába. Sütőpapírral borított, 30x40-es tepsin elkenjük a tésztát és a sütőben 25 percig sütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, az aljáról lehúzzuk a papírt.

A tésztát megkenjük a lekvárral. A tejszínt a habfixszel kemény habbá verjük, a lekváron elsimítjuk. A kekszeket megkenjük almalével (borral), és a hab tetejére tesszük.

A csokoládét összemelegítjük a tejszínnel. Amikor dermedni kezd, a sütemény tetejére csíkozzuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a maradék 1 dl tejszínt felverjük. A süteményt felszeleteljük, kis kanállal rátesszük a tejszínt és a dzsemet.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek