Ribizlis kekszes szelet

Ribizlis kekszes szelet
Elkészítési idő
2,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg ribizli
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl gyümölcs joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfix
  • 20 dkg (30 db) vajas, kocka alakú keksz
  • a díszítéshez:
  • tejszínhab és ribizli
  • 20 dkg ribizli
  • 8 dkg porcukor
  • 1 dl gyümölcs joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfix
  • 20 dkg (30 db) vajas, kocka alakú keksz
  • tejszínhab
  • ribizi

Elkészítés:

A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk porcukorral, és 10 percre félretesszük. Amikor kicsit folyós, hozzákeverjük a joghurtot. Közben a tejszínt kemény habbá verjük a habfixszel, majd összeforgatjuk a ribizlivel.

Akkora üvegtálba, aminek az alját kitölti, 10 db kekszet leteszünk két sorba. Rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz, és ismét krém, amíg elfogynak a hozzávalók. Három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére tejszínhabot és ribizlit teszünk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti