Ribizlis-joghurtos zselé

Ribizlis-joghurtos zselé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg ribizli (fagyasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 lap zselatin
  • 4 dl joghurt
  • a tálaláshoz:
  • tetszőleges vágott gyümölcs, tejszínhab
  • 30 dkg ribizli (fagyasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 lap zselatin
  • 4 dl joghurt
  • gyümölcs
  • tejszínhab

Elkészítés:

A ribizlit (fagyosan) megszórjuk a cukorral. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A ribizlit lassú tűzön felmelegítjük. A zselatint kinyomkodjuk, a ribizlihez tesszük, felolvasztjuk. Kissé hűlni hagyjuk.

Belekeverjük a joghurtot, kis poharakba töltjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, megkocsonyásodni (kb. 2 óra).

Tálaláskor kiborítjuk (mártsuk előbb forró vízbe a tálkákat), gyümölcsöt és tejszínhabot adunk mellé.

Természetesen friss ribizliből a legfinomabb. Ez esetben nem kell sokáig melegítenünk.