Ribizlis gyümölcskrémes torta

Ribizlis gyümölcskrémes torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 1 evőkanál víz
  • a krémhez és a tetejére:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
  • 30 dkg piros ribizli
  • 2 evőkanál meggy lekvár
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 1 csomag piros gyümölcskocsonya por
  • 30 dkg piros ribizli
  • 2 evőkanál meggy lekvár

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.

A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral, a vízzel és az olajjal, majd hozzáadjuk a narancshéjjal elkevert lisztet és összekeverjük. A tojásfehérje habból veszünk ki egy keveset, és alaposan belekeverve fellazítjuk a tésztát, majd körkörös mozdulatokkal apránként beleforgatjuk a maradék tojásfehérje habot.

A gyümölcskrémes formát kikenjük olajjal és kilisztezzük, majd beleöntjük a piskótamasszát. Elsimítjuk, megütögetjük, hogy a levegő kijöjjön belőle. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet feltesszük a cukorral forrni, ha felforrt akkor beleöntjük a kikevert pudingport, visszatesszük a tűzre és folyamatosan kevergetve sűrű pudingot főzünk belőle, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kihűlt pudingporba.

Egy tortatartóra rákjuk a piskótát, megkenjük a meggylekvárral, a tetejére halmozzuk a krémet, elsimítjuk és kirakjuk a tetejét piros ribizlivel. A tetejét bevonjuk a csomagoláson írtak szerint elkészített piros kocsonyazselével, és a hűtőbe tesszük megdermedni minimum 2 órára.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti