Ribizlis csirkemell rolád

Ribizlis csirkemell rolád

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé (150-200 g/db)
  • 300 g friss vagy mirelit ribizli
  • 150 g krémesebb tehéntúró
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • kakukkfű
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A mellfiléket nyitott szeleteléssel (zseb) felvágjuk, kissé kiklopfoljuk és 2-3 órán át pácoljuk 3 dl bor, 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál balzsamecet keverékében.

A töltelékhez a túrót sóval, borssal ízesítjük, krémesre keverjük. Rákenjük a pácolt és szárazra törölt húsra, megszórjuk a ribizli 3/4 részével és kakukkfűvel A húst feltekerjük, spárgával szorosan rögzítjük. Forró olajon körbesütjük és a 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megpuhítjuk. Többször meglocsoljuk a páclével, majd forgatjuk.

Amikor a hús elkészült, a serpenyőből kivesszük, 15-20 percig pihentetjük. Felszeleteljük, a szósszal leöntjük, rizzsel, spagettivel, stb. tálaljuk.

A szószhoz 2 dl bor, 2 evőkanál cukor, a megmaradt ribizli és a pecsenyelé szükséges, amit alacsony hőfokon 10-15 perc alatt besűrítünk, majd átszűrve a húsra öntjük.

Neked ajánljuk