Ribizli lekváros mákos muffin

Ribizli lekváros mákos muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg xukor (vagy más kristályos cukor helyettesítő)
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tönköly búzaliszt
  • csipet fahéj
  • csipet só
  • egy cirom reszelt héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 50 ml sűrű kókusztej
  • *
  • ribizli lekvár (a közepébe)
  • 10 dkg xukor (vagy más kristályos cukor helyettesítő)
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tönköly búzaliszt
  • csipet fahéj
  • csipet
  • 1 db cirom reszelt héja
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 50 ml sűrű kókusztej
  • ribizli lekvár (a közepébe)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük a citrom reszelt héjával és a fűszerekkel, majd a vajat felolvasztjuk és beletesszük a kókusztejet is. Ehhez szép fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes-mákot és simára keverjük az egészet.

Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A muffin formákba papírt helyezünk és a formákat félig megöltöltjük a tészta masszával, rakunk rá egy kis kanál lekvárt, majd ismét muffin tészta jön.

Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha elkészültek a muffinok, megvárjuk amíg teljesen kihűlnek, akkor tudjuk csak szépen kivenni majd a papír kapszlikból.

Megjegyzés:

A receptet Vaskó Tímea küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti