Retro süti linzer

Retro süti linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • baracklekvár (ízlés szerint, íz olyan amilyet szeretnénk)
  • a tetejére:
  • porcukor
  • Nutella
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • porcukor
  • Nutella
  • baracklekvár

Elkészítés:

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat. (Fontos, hogy a vaj hideg legyen!) Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!) Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük. (Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!)

A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepére egy lyukat is szúrunk. (Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.)

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük. (Nem kell barnára sütni!) Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas közepű darabot lekvárral összeragasztunk.

A tetejét csokimázzal öntünk le és porcukorral szórjuk meg.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti