Réteslappal borított sült szilva

Réteslappal borított sült szilva
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 80 dkg friss szilva
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg összezúzott, megpörölt dióbél
  • 1 csomag réteslap
  • 80 dkg friss szilva
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg dióbél
  • 1 csomag réteslap

Elkészítés:

A szilvákat megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A cukrot kevés vízben felolvasztjuk, beletesszük a szilvát, a mézet, a fahéjat, és 1-2 percig kevergetve forraljuk. Amikor kicsit összeesett, levesszük a tűzről.

Egy hőálló tálat kivajazunk, beleöntjük a szilvaragut, majd megszórjuk a dióval.

A réteslapot lapjaira szedjük, és egyenként a tál tetejére rendezzük, hogy szép fodros legyen. A maradék olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük (kb. 20 perc). A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.