Rétesbe zárt meggyes pite

Rétesbe zárt meggyes pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár joghurt (175 g)
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • (a joghurtos pohár a mérce)
  • 1 pohár joghurt (175 g)
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár étolaj
  • 2 pohár kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg magozott meggy
  • 1 csomag réteslap
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

Egy nagyobb tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük.

Veszünk egy 23x39 cm-es tepsit, kikenjük olajjal, majd 3 db rétes lapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. Megszórjuk a magozott meggy felével, ismét 3 db réteslap következik, amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felével. A tetejét befedjük 2 db olajjal megkent rétes lappal. A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb. 50-60 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. Ezután a tetejét megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti