Rétes rizslapból

Rétes rizslapból
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 rizslap
  • 250 g túró
  • kevés citrom
  • pici vanília aroma
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál rizsdara (nálam no carb daramix)
  • valamint:
  • útifű
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • meggy
  • 6 rizslap
  • 250 g túró
  • kevés citrom
  • pici vanília aroma
  • 2 evőkanál xilit
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál rizsdara (nálam no carb daramix)
  • útifű
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál görög joghurt
  • meggy

Elkészítés:

A rizslapokat egyenként langyos vízbe mártjuk, és egymást fedve sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A túrót alaposan elkeverjük kevés citromlével, vanília aromával, az édestővel, a görög joghurttal, az útifűmaghéjjal és a rizsdarával.

Az előkészített rizslapokat megszórjuk útifűmaghéjjal, elosztjuk rajta a tölteléket, rácsorgatjuk a vaj és a joghurt keverékének egy részét, rátesszük a meggyszemeket, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük.

Lekenjük a maradék tejfölös vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönük!