Rétegzett saláta

Rétegzett saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 fej jégsaláta
  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg póréhagyma
  • 20 dkg uborka
  • 40 dkg pulykamell
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint chili paprika
  • *
  • az öntethez:
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 csipet cukor
  • 1 fej jégsaláta
  • 40 dkg sárgarépa
  • 10 dkg póréhagyma
  • 20 dkg uborka
  • 40 dkg pulykamell
  • 2 evőkanál olaj
  • chili paprika
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 csipet cukor

Elkészítés:

A salátát, a répát, a hagymát, az uborkát megtisztítjuk, megmossuk. A salátát összetépkedjük, a répát tisztító segítségével vékony lapokra, a hagymát és az uborkát fél karikákra vágjuk.

Az öntethez összekeverjük a tejfölt a mustárral, az ecettel, és sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük, félretesszük. Üvegtálba rétegezzük az összevágott saláta-anyagokat, a rétegeket meglocsoljuk az öntettel.

A húst, ha szükséges, lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Forró olajon 3-4 perc alatt megpirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a chilit, ha szeretjük a csípőset. A húst a saláta tetejére halmozzuk, tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti