Réteges szezámmagos sós kifli

Réteges szezámmagos sós kifli

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj

Kenéshez:

  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál só

A tetejére:

  • 2 db tojássárgája
  • szezámmag ízlés szerint

Elkészítés:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, nem kelesztjük. 9 cipót készítünk ebből a tésztából.

A cipókat gömbölyűre nyújtjuk, 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Kicsit a nyújtófával összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk, majd kifli formára feltekerjük. A másik cipókkal is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percet kelesztjük, a tetejét felvert tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra készre sütjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk