Réteges szezámmagos sós kifli

Réteges szezámmagos sós kifli
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj
  • Kenéshez:
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • A tetejére:
  • 2 db tojássárgája
  • szezámmag ízlés szerint
  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 doboz tejföl (175 gr)
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál
  • 2 db tojássárgája
  • szezámmag

Elkészítés:

A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi összetevővel is összedolgozzuk, nem kelesztjük. 9 cipót készítünk ebből a tésztából.

A cipókat gömbölyűre nyújtjuk, 3-3 lapra osztjuk. Mindegyik kör alakú lapot a sós margarinnal vagy vajjal megkenünk, hármasával egymásra rakjuk. Kicsit a nyújtófával összesodorjuk. 8 cikkre vágjuk, majd kifli formára feltekerjük. A másik cipókkal is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 20 percet kelesztjük, a tetejét felvert tojássárgájával megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd kb. 170 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!