Réteges szedres süti

Réteges szedres süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az első réteghez:
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • a második réteghez:
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • a tetejére:
  • kb. 40 dkg szeder (vagy más bogyós gyümölcs)
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 40 dkg szeder

Elkészítés:

Az első réteg hozzávalóit a fenti sorrendben összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű (20x30 cm-es) tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített sütőben félig megsütjük (kb. 10 perc, még fehér legyen a tészta teteje, de már ne folyjon).

Közben kikeverjük a 2. réteg hozzávalóit, és megmossuk a szedret. Kivesszük a sütőből a tepsit, gyorsan ráöntjük a második réteget az elsőre, megszórjuk a tetejét szederrel, majd azonnal visszatoljuk a sütőbe, ahol további 25 percig sütjük.

Sütőpapírral együtt rácsra emeltjük (még forrón), így hagyjuk kihűlni.

Nagyon egyszerű, és nagyon finom sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Dr. Kazsimérszki Alida küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti