Réteges borkocsonya

Réteges borkocsonya

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

első réteg:

  • 3 dl félédes rozé bor
  • 2 lapzselatin
  • 1 evőkanál forralt bor fűszerkeverék
  • 2 db csillagánizs
  • 2 evőkanál szorbit vagy cukor

második réteg:

  • 200 g habtejszín
  • 2 lapzselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kanál szorbit vagy cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl meleg tej

harmadik réteg:

  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 lapzselatin
  • 1 lime leve
  • 1 kávéskanál szorbit vagy cukor

Elkészítés:

Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel és a cukorpótlóval együtt felforraljuk, majd leszűrjük. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és hozzáadjuk a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoljuk, majd több órán át hűtöttük.

A második rétegnél a tejszínhabot mielőtt kitöltöttük volna a dobozából, jól felrázzuk, és összekeverjük a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, (a csipet só még jobban kiemeli az édes és a vaníliás ízeket) és a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, majd 5 perc után kinyomkodjuk és 1 dl meleg tejjel elkeverjük. Amikor feloldódott, mindet csomómentesre keverjük, és újabb réteget teszünk belőle a poharakba.

Amikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítjük a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztatjuk, kinyomkodjuk, majd a még meleg bor, citromlé, és édesítő keverékéhez adjuk. Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban.

Amikor egy nap múlva megdermed, lime karikákkal díszítjük.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk