Reszelt túrós pite

Reszelt túrós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg Rama margarin vagy vaj
  • 5 evőkanál tej
  • a töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 2 dl tejföl (a túró állagától függően)
  • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 vanília pudingpor
  • 5-10 dkg puha mazsola (elhagyható, most nem került a töltelékbe)
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 2 tojásfehérje kemény habja
  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • csipet
  • 2 db tojássárgája
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 15 dkg Rama margarin vagy vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 60 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor vagy ízlés szerint 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 vanília pudingpor
  • 5-10 dkg puha mazsola
  • 1 kisebb db citrom reszelt héja
  • 2 db tojásfehérje kemény habja

Elkészítés:

A liszteket a sütőporral, porcukorral összekeverjük és a többi hozzávalókkal jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és a hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.

A töltelék hozzávalóit a tojásfehérje kivételével összekeverjük, majd, a végén óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Egy 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleterítjük, a tészta 2/3 részét, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túró tölteléket. Végül a megmaradt tésztát egyenletesen ráreszeljük a tetejére. (Tanácsos az 1/3 részt külön csomagolni és a fagyasztóba tenni, mert így könnyebben lereszeljük.)

180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!