Reszelt málnás süti

Reszelt málnás süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 350 g liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 250 g vaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 240 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 500 g málna
  • 350 g liszt
  • 5 db tojássárgája
  • 250 g vaj
  • 1 kk. sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliapuding
  • 240 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 500 g málna

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és az apró kockára vágott vajat. Alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva kb. 1 órára a fagyasztóba tesszük.

A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsi aljába nyomkodjuk. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük a tésztát, majd kihűtjük.

A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot meg a porcukrot, és óvatosan beledolgozzuk. Ezután elkeverjük benne a pudingport, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük az olajat is.

A krémet eloszlatjuk a kihűlt tészta tetején, majd beledobáljuk a málnát és ráreszeljük a tészta másik felét. A sütit 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (akkor van kész, ha aranybarnára sült a teteje.)

Megjegyzés:

A receptet Prém Zsófia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti