Reszelt krumplis sárgarépás-sütőtökös tekercs sonkával és krémsajttal

Reszelt krumplis sárgarépás-sütőtökös tekercs sonkával és krémsajttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 nagyobb krumpli
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1/4 sütőtök
  • bors
  • zöldséglevél
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2-3 tojás
  • 2 natúr tömlős sajt
  • 8 szelet vékonyra szeletelt gépsonka
  • a tetejére:
  • kb. 5 dkg reszelt sajt
  • 5 db krumpli
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 db sütőtök
  • bors
  • zöldséglevél
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 2-3 db tojás
  • 2 db natúr tömlős sajt
  • 8 vékony szelet gépsonka
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Nyersen lereszeljük a megpucolt burgonyát, sárgarépát, és tököt, a hagymát apró kockára vágjuk, a zöldséglevelet szintén apróra vágjuk.

A lereszelt, összevágott zöldségeket, hagymát, zöldséglevelet összekeverjük a tojással, sóval, frissen őrölt borssal. A levét kicsavarjuk, majd egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőpapíron egyenletesen elsimítjuk a reszelt zöldségeket, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

A sütőből kivéve megkenjük a tömlős sajttal, ráhelyezzük a gépsonka szeleteket és óvatosan feltekerjük. (Szépen elválik a sütőpapírtól.)

Átrakjuk egy másik sütőpapírra, megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe 200 fokra, és további 15 percig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!