Reszelt kakaós-túrós

Reszelt kakaós-túrós
Elkészítési idő
4,0 15 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 25 dkg margarin
  • tej
  • A krémhez:
  • 50 dkg túró, villával finomra összetörve
  • 25 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojássárga
  • 4 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 4 ek. kakaó
  • 25 dkg margarin
  • tej
  • 50 dkg túró
  • 35 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mazsola

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk és 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jobban lehessen dolgozni vele. (A tejből csak apránként annyit tegyünk bele, hogy a tészta jól gyúrható legyen, de ne lágy!)

Közben a túrókrém hozzávalóit összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Az egyik tésztát kinyújtjuk, akkorára, hogy kibélelhessük vele egy kerek tortaforma alját és oldalát. A formát vajjal, liszttel meghintjük, beletesszük a kakaós tésztát, rákenjük a túrós krémet, majd a másik tésztát nagylyukú reszelőn ráreszeljük.

180 fokra előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk a formában kihűlni, és éles késsel, óvatosan szeleteljük fel.

Ízlés szerint mazsolát is tehetünk a töltelékbe.