Reszelt diós szelet

Reszelt diós szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg zsír
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum
  • 2 tojássárgája
  • 2 tojásfehérje keményre verve
  • 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 12 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rum
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tojásfehérje keményre verve
  • 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.

Egy 25x30 cm-es tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk a tészta 3/4 részét, majd megkenjük baracklekvárral.

Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, 1 evőkanál rummal, 2 tojássárgájával és a 2 tojás keményre vert habjával.

A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük a tetejét, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti