Részeges szelet

Részeges szelet
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • a főzött krémes töltelékhez:
  • 3 tojássárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • a tojáshabos fedő részhez:
  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • a díszítéshez:
  • csokoládéforgács (fehér, étcsokoládé)
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojássárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • csokoládéforgács (fehér, étcsokoládé)

Elkészítés:

A piskótához a 6 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután alacsony fokozatra vesszük a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x25 cm-es) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük (az idő a sütő erősségétől függ!). A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

Elkészítjük a krémet. A 3 tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

Vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk.

A tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti