Részeges sertéspörkölt galuskával

Részeges sertéspörkölt galuskával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • őrölt kömény
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • vörösbor
  • tejföl
  • olaj

A nokedlihez:

  • liszt
  • tojás
  • olaj

Elkészítés:

Feldaraboljuk a hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot, illetve felkockázzuk a sertéshúst.

Olajon, serpenyőben dinszteljük a hagymát, a fokhagymát utána a húst színtelenre pirítjuk rajta, kevergetve és ízesítjük sóval, borssal, köménnyel és kis vízzel felöntjük.

Miután lepirítottuk, a paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, megint felöntjük vízzel és kis lángon főzzük.

Még mielőtt kész lenne, mehet bele a vörösbor és kevés tejföl, amivel készre főzzük a pörköltet.

A galuskatésztát kikeverjük és forró vízbe szaggatjuk, majd ha megfőtt, leszűrjük és tálaljuk a pörkölttel, esetleg salátával és chilivel melette.

Neked ajánljuk