Részeges nyúl

Részeges nyúl

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 nyúlgerinc
  • 2 nyúlcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna

A pácléhez:

  • 1 l savanykás vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • rozmaring
  • szemes bors

A mártáshoz:

  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál ribizlizselé
  • 1 mokkáskanál mustár

Elkészítés:

Karikákra vágjuk a zöldséget és a hagymát. A vörösborban a fűszerekkel ízesítve puhára főzzük, majd kihűtjük.

Lehártyázzuk és a szalonnával megtűzdeljük a nyúlhúst, a hideg páclével leöntve, hűvös helyen 2 napig állni hagyjuk.

A margarin felében megpirítjuk a húst, és egy kevés átszűrt páclével puhára pároljuk.

A maradék margarinból a liszttel rántást készítünk, felengedjük annyi páclével, hogy sűrű mártást kapjunk. A mustárral meg a ribiszkezselével ízesítjük, ha kell, még megsózzuk.

Ezzel a mártással leöntve tálaljuk a pecsenyét, és burgonyakrokettet kínálunk hozzá.

Neked ajánljuk