Részeges, karfiolos csirkemell

Részeges, karfiolos csirkemell

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 3 dkg bacon felkockázva
  • 2 db sovány joghurt
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 teáskanál libazsír
  • 1 teáskanál liszt
  • curry
  • bors

Elkészítés:

Szedjük szét a karfiolt, majd pároljuk sózott vízben. Süssük meg libazsíron a felkockázott szalonnát.

Szeleteljük fel a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk és süssük át mindkét oldalát. Hintsük meg egy kis curryvel. Öntsünk rá fehérbort, majd befedve pároljuk, míg puha nem lesz.

Vegyük ki a kész hússzeleteket. Keverjük össze a zúzott fokhagymát, lisztet, tejfölt és joghurtot egy deci vízzel és a pecsenyelével, míg nem lesz sima. Végül kicsit forraljuk össze. Helyezzük vissza a karfiolt és a csirkét, majd szórjunk rá sajtot és pároljuk pár percig.

Tálalni lehet burgonyával, rizzsel, de önállóan is megállja a helyét.

Neked ajánljuk