Részeges csülök

Részeges csülök
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db kb. 1 kg-os nyers csülök
  • 50 dkg burgonya
  • 1 doboz szeletelt gomba
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl fehér bor
  • 2 dl tejföl
  • 1 kg nyers csülök
  • 50 dkg burgonya
  • 1 doboz szeletelt gomba
  • 1 fej hagyma
  • bors
  • paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 dl fehér bor
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A nyers csülköt megfőzzük, majd felkockázzuk. Egy római tál alját zsírral kikenünk, rászeleteljük a nyers burgonyát, fűszerezzük, erre jön az összekockázott főtt csülök.

Közben elkészítjük a ragut: a hagymát megdinszteljük, rátesszük a gombát, amikor kész, sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá. A paradicsomot és a paprikát is belevágjuk, majd ezt a ragut ráöntjük a húsra.

190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 1 órát sütjük letakarva, majd levesszük a tetejét és meglocsoljuk a tejföl és a bor keverékével, és pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti