Részeges csirke párolt káposztával

Részeges csirke párolt káposztával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirke alsócomb
  • 2 dl fehérbor
  • vegeta
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávés kanál ételecet
  • őrölt kömény
  • olaj
  • bors
  • víz

Elkészítés:

A csirkecombokat olajozott tepsibe helyezzük, majd vegetával és borssal fűszerezzük. Ezután kb. 1 dl vizet és a 2 dl bort a tepsibe öntjük és fóliával letakarjuk. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és ezután ropogósra sütjük.

A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe helyezzük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Amikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

Neked ajánljuk