Részeg szelet

Részeg szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • a főzött krémes töltelékhez:
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • a tojáshabos fedő részhez:
  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • a díszítéshez:
  • kakópor
  • zöld színű csokoládé levél
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás sárgája
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 3 tojás fehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • kakópor
  • zöld színű csokoládé levél

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután alacsony fokozatra vesszük a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

A kész masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25 x 25 cm) öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben takarék ángon kb. 15 perc alatt készre sütjük. A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

Elkészítjük a krémet: a 3 tojássárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos keverés mellett felforraljuk, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

A tojáshabos felső részhez vízgőz felett a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk a tetején.

Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládé levelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti