Répatorta

Répatorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb tojás
  • 300 g barna cukor
  • 280 ml étolaj
  • 360 g rétesliszt
  • 1 csipet só
  • 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódapor
  • 200 g aprított füge
  • 200 g aprított dió
  • 2 db narancshéja és leve
  • 300 g reszelt sárgarépa

a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 160 g porcukor
  • 5 dkg vaj

a díszítéshez:

  • 250 g marcipán
  • 1 teáskanál sárga
  • 1 teáskanál piros festék
  • 2 teáskanál zöld ételfesték

Elkészítés:

Az egyik tálba berakjuk a száraz hozzávalókat és összekeverjük a cukor kivételével. Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a cukrot, egy nagyobb habverővel elkezdjük kikavarni, majd folyamatosan belecsurgatjuk az olajat és homogénre keverjük.

A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított mazsolát és a diót, majd ráborítjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük.

Egy 26 cm-es tortaformát kiolajozunk, az alját kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a kész répatorta masszát és 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk 50 percre.

Rácson hagyjuk teljesen kihálni.

Elkészítjük a krémet: a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, az olvadt vajjal, a narancs levével és a megmaradt narancs héjával hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket és felaprítjuk. Így járunk el a marcipán másik felével is, csak abba 2 teáskanál zöld festéket teszünk. Majd fóliára tesszük a répákat és megformázzuk a zöldjét.

Ha kihűlt a torta kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tétjét és azt is bevonjuk a krémmel. A torta tejét kidíszítjük a marcipán répákkal, zöld marcipán fűvel, tojásokkal és csokidísszel- .

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk