Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg reszelt répa
  • 6 tojás
  • 20 dkg olaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 5 ek. facsart narancslé
  • 1 narancs héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. só
  • 1 pohár joghurt
  • 10 dkg mandula
  • kandírozott citruskeverék
  • 6 dkg fehércsoki
  • A narancsos mascarponekrémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 narancs leve és héja
  • 35 dkg répa
  • 6 tojás
  • 20 dkg olaj
  • 20 dkg barnacukor
  • 5 ek. narancslé
  • 2 narancs
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk.
  • 1 pohár joghurt
  • 10 dkg mandula
  • kandírozott citruskeverék
  • 6 dkg fehércsoki
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Répatorta narancsos mascarponekrémmel

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A tésztához reszeld le a répákat, kicsit ki nyomkodd ki. A narancsoknak reszeld le a héját, majd facsard ki őket.

A barnacukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket keverd össze. A tojásokat kezd el felverni, majd add hozzá a barnacukros-fűszeres keveréket. Tedd bele a narancs héját és levét, az olajat és a joghurtot.

Keverd össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a zabpelyhet. Fokozatosan keverd bele a tojásos keverékbe. Keverd hozzá a reszelt répát, a mandulát, a fehércsokit és a citruskeveréket.

Sütőpapíttal kibélelt 26 cm-es tortaformában, 180 fokon 35-40 percig süsd. Ellenőrizd fogpiszkálóval a tésztát, ha nem ragad, akkor készen van.

A narancsos mascarponekrémhez verd kemény habbá a tejszínt a habfixálóval. A lapzselatint mikróban 3 evőkanál vízzel melegíts meg. A margarint keverd habosra a porcukorral, add hozzá a mascarponét, a narancs levét és héját, majd keverd bele az előzőleg felvert habot és a zselatint.

A kihűlt tortalapot vágd ketté, töltsd meg a krémmel, vond be a tetejét és az oldalát.